Van Persie: "Hij vroeg of ik met de veteranen moest spelen"

7 februari 2017, 09:37

Robin van Persie is momenteel het gespreksonderwerp van de dag in voetbalminnend Turkije, vanwege zijn gedrag in de met 0-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Besiktas. De aanvaller van Fenerbahçe maakte het beslissende doelpunt de verhitte clash, maar baarde vervolgens opzien door juichend voor Oguhzan Özyakop langs te glijden. Van Persie heeft nu tekst en uitleg gegeven.

Van Persie raakte wegens meerdere incidenten in de derby tegen Besiktas in opspraak, maar de manier van juichen deed het meeste stof opwaaien. Provocende rende hij richting Besiktas-aanvoerder Özyakup, die Van Persie op diens knieën voor zich langs zag glijden. Opmerkelijk, omdat de geboren Zaandammer eerder bevriend was met Van Persie. Na de wedstrijd niet meer, zo gaf de Besiktas-speler aan. "Ik wil maar één ding zeggen: ik was zeer goed bevriend met een bepaalde speler op het veld. Dat is nu veranderd. Soms zie je het ware gezicht van iemand pas op het veld", sprak Özyakup.

De reactie van Van Persie in Turkse media luidt als volgt. "Hij zei iets tegen mij in het Nederlands. Ik kon niet precies horen wat het was. Ik dacht dat hij een grapje maakte en ik schudde met mijn hoofd, maar hij Oguzhan bleef maar doorgaan en zei na de vrije trap 'je bent oud, kan je niet met de veteranen spelen?'. Nu zegt hij dat hij degene is die beledigd is...", aldus Van Persie.

Van Persie zegt verder dat Özyakup tijdens de wedstrijd voortdurend een kwalijk gebaar naar hem maakte, door zijn neus voor hem op te halen. "Daar kan je in Nederland wel een maand schorsing voor krijgen", besluit de aanvaller. Het is vrij onduidelijk wat voor gebaar Van Persie nou precies bedoelt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen