ADO stuurt Petrovic weg: "Soms werkt het niet meer"

7 februari 2017, 10:59   Bijgewerkt: 7 februari 2017, 11:07

Het eerste trainersontslag van dit seizoen is een feit in de Eredivisie. ADO Den Haag heeft via de officiële kanalen bekendgemaakt dat er afscheid genomen is van Zeljko Petrovic. De 51-jarige Montenegrijn stond sinds afgelopen zomer voor de groep bij de eredivisionist uit de Residentiestad, waar het tijdens zijn dienstverband eigenlijk geen moment rustig is geweest.

ADO meldt dat de directie en de raad van commissarissen het besluit 'in goed overleg' genomen hebben. "Alle partijen delen de mening dat dit besluit het meeste perspectief biedt om de vastgestelde doelstelling, behoud van het Eredivisieschap, veilig te stellen. Het was een moeilijke beslissing", vertelt algemeen directeur Mattijs Manders, die wel begrip heeft voor de teleurstellende resultaten. "Zeljko heeft een tijd lang met een smalle selectie moeten werken en heeft veel pech gehad met blessures. Daarbij was het ook te vaak onrustig rondom de club, maar geloof mij dat Petrovic iedere dag zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze club, maar soms werkt het gewoon niet meer."

De nieuwe technisch manager Jeffrey van As stelt dat ADO een impuls nodig heeft. "De spelersgroep is inmiddels uitgebreid en Petrovic heeft er keihard aan gewerkt en er alles aan gedaan, maar wij hebben het idee dat de groep iets anders nodig heeft. In ons gesprek werd duidelijk dat onze trainer het in grote lijnen met ons eens was. Dus hebben wij gekeken naar het belang van ADO Den Haag, en in die lijn een beslissing moeten nemen. Een lastige beslissing, omdat Zeljko een prachtig mens is die het vuur uit de schenen heeft gelopen voor ADO en ook in moeilijke tijden een rots in de branding is geweest", aldus Van As, die maandag gek genoeg nog aangaf dat Petrovic nog de tijd zou krijgen in Den Haag.

Petrovic volgde de naar Vitesse vertrokken Henk Fraser op bij ADO, maar kon de sportieve prestaties van zijn voorganger niet evenaren. In de eerste vier speelronden pakten de Hagenaars maar liefst tien punten, maar daarna werden er slechts zeven punten gepakt in zeventien duels. Daardoor zakte ADO af naar de huidige zestiende plaats.

Het is nog niet duidelijk wat ADO gaat doen met de opvolging van Petrovic. "Voorlopig neemt assistent-trainer Ekrem Kahya de honneurs waar. We zullen zo snel mogelijk een beslissing nemen over de invulling van de technische staf voor de rest van dit seizoen", stelt Van As.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen