Groenendijk: "Trots om na zoveel jaar terug te keren"

8 februari 2017, 15:20

Alfons Groenendijk is trots op zijn terugkeer bij ADO Den Haag. De 52-jarige coach tekende woensdag een contract tot het einde van het seizoen in het Kyocera Stadion, met de optie voor nog twee jaar. Hij is de opvolger van Zeljko Petrovic, van wie dinsdag afscheid werd genomen.

Groenendijk begon zijn loopbaan als profvoetballer in 1982 bij ADO Den Haag en bleef de club tot en met 1987 trouw. "ADO Den Haag zie ik toch een beetje als mijn jeugdliefde", zegt Groenendijk op de website van zijn management Wasserman. "Ik ben ADO in de afgelopen jaren altijd goed blijven volgen. Ik mag dan ook wel zeggen dat ik er trots op ben dat ik na zoveel jaren terugkeer bij de club waar het voor mij als voetballer allemaal begon."

Als trainer werkte Groenendijk onder meer voor Willem II, FC Den Bosch en Excelsior. Laatstgenoemde club wist hij vorig seizoen te behouden voor de Eredivisie, waarna hij Woudestein verliet. Handhaving afdwingen wordt ook bij ADO het doel. De ploeg staat één punt onder de veilige vijftiende plek. "Ik reken de komende maanden natuurlijk op de steun van onze supporters, want die zullen we hard nodig hebben", vervolgt Groenendijk. "We moeten er samen alles aan doen om met ADO Den Haag ook volgend jaar actief te zijn in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen