Juventus boekt simpele zege op laagvlieger Crotone

8 februari 2017, 19:57

Juventus kende op bezoek bij laagvlieger Crotone weinig problemen. De koploper van de Serie A won woensdagavond met 0-2 dankzij doelpunten van Mario Mandzukic en Gonzalo Higuain. Daardoor blijft de voorsprong op nummer twee AS Roma zeven punten.

Juventus begon aan het duel met enkele wijzigingen ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd. Zo kregen Tomás Rincón en Marko Pjaca een kans in de basis van trainer Massimiliano Allegri. Juventus kreeg in de eerste helft prima kansen om op voorsprong te komen via onder anderen Higuain en Paulo Dybala. Gescoord werd er voor rust echter niet. Na de pauze waren de bezoekers opnieuw de betere partij en na zestig minuten was er de voorsprong via Mandzukic.

Nog geen kwartier later verdubbelde Higuain de score. Hij omspeelde doelman Alex Cordaz en bracht de stand op 0-2. De Argentijn kreeg in de slotfase nog een prima kans om de voorsprong verder uit te breiden, maar hij zag zijn schot naast het doel gaan. Even later raakte Miralem Pjanic de lat. Door de overwinning is het gat met AS Roma, dat dinsdag met 4-0 won van Fiorentina, weer zeven punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!