Huntelaar is terug: "33 jaar is toch anders dan 18 jaar"

9 februari 2017, 11:09

Er is voor Klaas-Jan Huntelaar een einde gekomen aan een zware periode. De Nederlandse spits stond lange tijd langs de kant wegens een vervelende knieblessure, maar maakte na drie maanden ellende weer zijn rentree bij Schalke 04. De goaltjesdief kwam vlak voor tijd als invaller binnen de lijnen in het met 1-4 gewonnen bekerduel met Sandhausen.

De 33-jarige Huntelaar is vooral opgelucht na zijn rentree. "Na een lange periode van afwezigheid was het erg fijn om weer terug te zijn. Het feit dat we met vertrouwen speelden en gewonnen hebben, maakt het extra mooi", zegt Huntelaar tegen Reviersport. Hij hoopt komende zaterdag in de Bundesliga-wedstrijd tegen Hertha BSC langer dan vijf minuten in actie te komen. "Maar ik ben nog maar een week in training, en dat is altijd anders dan een wedstrijd. Ik ben wel weer fit en probeer snel weer klaar te zijn om weer waardevol te zijn voor Schalke."

Dat het geen makkelijke periode voor Huntelaar was, is een understatement. "Het zou natuurlijk anders zijn als je 18 jaar zou zijn, in plaats van 33 jaar. Maar toch: als je geblesseerd bent, dan wil je zo snel mogelijk terugkomen. Eerst zag de blessure er ook niet zo slecht uit. De beelden van de MRI wezen echter uit dat het wel ernstig was. Ik wilde daarna zo snel mogelijk fit worden, maar het ging langzaam."

Ondertussen heeft Huntelaar zich met Schalke dus wel voor de kwartfinale van de DFB Pokal geplaatst. Daarin is Bayern München de tegenstander. "We denken nog niet aan de finale in Berlijn, maar moeten het stap voor stap doen. Toch zou het bijzonder zijn om de eindstrijd in Berlijn te mogen spelen. Dat is een droom."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen