UEFA wil 16 WK-tickets en Europese landen niet bij elkaar

9 februari 2017, 13:07

Omdat het WK vanaf 2026 met 48 landen afgewerkt wordt, kan de UEFA meer toegangsbewijzen voor het mondiale eindtoernooi tegemoetzien. De Europese voetbalbond mikt op minimaal zestien plaatsen. Dat heeft voorzitter Aleksander Ceferin op deze donderdag kenbaar gemaakt. De Sloveen pleit er ook voor dat de Europese deelnemers los van elkaar in groepen worden ingedeeld.

Omdat het WK vanaf 2026 maar liefst 48 deelnemers heeft, bestaat de eindronde uit zestien groepen van drie landen, waarbij de nummers één en twee doorgaan naar de volgende ronde. Als het aan de UEFA ligt, worden er dus ten minste zestien toegangsbewijzen voor deze poulefase aan Europa gegeven. Deze worden verdeeld in de kwalificatiereeks. Ceferin zegt dat dit een 'realistisch' verzoek is.

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft zich op een bijeenkomst in het Zwitserse Nyon unaniem uitgesproken over dit thema. Er worden ook andere onderwerpen besproken op deze vergadering. Zo is er een voorstel om de UEFA-voorzitter en leden van het uitvoerend comité niet langer te laten aanblijven dan drie termijnen van vier jaar. Op 5 april wordt in Helsinki gestemd over deze hervorming, en andere voorstellen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen