Porto doet zaken met Atlético, Maresca neemt afscheid

10 februari 2017, 13:24

FC Porto heeft de huurovereenkomst met Atlético Madrid omtrent Oliver Torres omgezet in een permanente overstap. De club uit de Portugese havenstad heeft een clausule in het huurcontract van de 22-jarige middenvelder geactiveerd.

De 22-jarige Torres werd tijdens het seizoen 2014/2015 al door Porto van Atlético gehuurd. Dat was een zeer succesvolle uitleenbeurt, aangezien hij destijds genomineerd werd voor de talentprijs Golden Boy. De talentvolle middenvelder keerde daarna terug bij Atlético, maar kon daar geen doorbraak forceren in het eerste elftal. Daardoor werd hij nogmaals, met optie tot koop, op huurbasis in de armen gesloten door Porto. Voor ongeveer 20 miljoen euro is dit nu een definitieve transfer geworden.

Maresca

Ondertussen heeft Enzo Maresca zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De 37-jarige middenvelder speelde voor het laatst bij Hellas Verona, maar maakte in het verleden vooral naam in Spanje, Italië en Engeland. Hij stond bij West Bromwich Albion, Juventus, Bologna, Piacenza, Fiorentina, Sevilla, Olympiakos, Malaga, Sampdoria, Palermo en dus Verona onder contract. De profcarrière van de tweevoudig Europa League-winnaar (2006 en 2007, met Sevilla) duurde bijna twintig jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen