Feyenoord staat als een huis: "Vertrouwen neemt toe"

10 februari 2017, 14:55

Feyenoord kreeg dit seizoen pas twaalf doelpunten om de oren in 21 optredens in de Eredivisie. Mede daarom gaan de Rotterdammers al vanaf de eerste speelronde aan kop. Trainer Giovanni van Bronckhorst geniet van de wijze waarop zijn ploeg aan het verdedigen is. "Het vergroot het vertrouwen alleen maar meer."

Met de twaalf tegentreffers heeft Feyenoord dit seizoen de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie. "Het komt door de manier waarop we verdedigen. Of het nou gaat om het veldspel of de standaardsituaties: we spelen compact en zetten voorin goed druk. Dan is het voor tegenstanders nou eenmaal heel moeilijke om er doorheen te komen. Dat is de verdienste van iedereen: van de spitsen tot de keeper", zegt Van Bronckhorst via de officiële clubkanalen van Feyenoord. "Het vertrouwen neemt alleen maar toe naarmate je vaker de nul houdt", glimlacht hij.

Zaterdagavond staat Feyenoord in de eigen Kuip tegenover FC Groningen. "Ze zitten in een goede fase", vindt Van Bronckhorst. "Het is een team dat het heel compact houdt en waartegen het moeilijk is om te scoren", aldus de Feyenoord-trainer, die op de eerste dag van het seizoen met 0-5 in Groningen wist te winnen. "Maar in deze fase van de competitie mogen we geen enkele wedstrijd te licht opvatten. Groningen is bovendien een half jaar verder, en wij ook."

Feyenoord is de eerste van de top-drie die dit weekend in actie komt, aangezien Ajax (Sparta-thuis) en PSV (FC Utrecht-thuis) pas zondag opdraven. "Een avondwedstrijd in De Kuip is mooi. Of dat nou voor of na de concurrenten is, maakt niet uit. We willen gewoon vol voor de winst gaan."

Van Beek

Van Bronckhorst laat Kenneth Vermeer weer ritme opdoen bij Feyenoord 2 en kan nog steeds niet beschikken over Sven van Beek. "Dat is een langdurig proces en dat is spijtig voor hem en voor de club. We hopen dat we hem in de komende weken weer kunnen verwelkomen in de groep."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen