United simpel langs Watford, puntenverlies Koeman

11 februari 2017, 17:55   Bijgewerkt: 11 februari 2017, 20:29

Manchester United heeft zaterdag een simpele overwinning geboekt op Watford. In eigen huis was de ploeg van José Mourinho dankzij doelpunten van Juan Mata en Anthony Martial met 2-0 te sterk. Door de overwinning stijgt United voorlopig naar de vijfde plaats in de Premier League.

Na ruim een half uur spelen kwam Manchester United op Old Trafford op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Martial was het Mata die vrij gemakkelijk binnen kon tikken. Na rust was het de Fransman zelf die de voorsprong wist te verdubbelen. Hij kreeg de bal mee van Zlatan Ibrahimovic en schoot vervolgens binnen.

Daarna kwam Manchester United geen moment meer in de problemen en speelde de ploeg van Mourinho de wedstrijd prima uit. Door de zege stijgt de club naar de vijfde plaats in de Premier League, maar wanneer Liverpool weet te winnen van Tottenham Hotspur zakt de club direct weer enkele plaatsen. Daley Blind was de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen. Bij Watford viel Daryl Janmaat na 45 minuten in.

Middlesbrough-Everton

Everton is er niet in geslaagd om op bezoek bij Middlesbrough drie punten te pakken. De ploeg van Ronald Koeman kwam binnen negentig minuten niet tot scoren en omdat de thuisploeg dat ook niet lukte bleef het 0-0 in het Riverside Stadium.

Sunderland-Southampton

Southampton heeft Sunderland nog verder in de problemen gedrukt. De hekkensluiter van de Premier League ging in eigen huis met maar liefst 0-4 onderuit. Manolo Gabbiadini scoorde voor rust tweemaal en in de slotfase kwamen daar nog twee goals bij dankzij een eigen doelpunt van Jason Denayer en een treffer van Shane Long. Southampton staat na de overwinning op de elfde plaats.

Stoke City-Crystal Palace

Stoke City, waar Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis begonnen, heeft uitstekende zaken gedaan in eigen huis. Crystal Palace werd met 1-0 verslagen. Joe Allen maakte na 67 minuten het enige doelpunt van ede wedstrijd. Stoke is met 32 punten de nummer negen in de competitie terwijl Crystal Palace voorlaatste blijft.

West Ham-West Bromwich

West Ham United gaf in de slotfase een zege op West Bromwich Albion uit handen. De thuisploeg stond lange tijd met 2-1 voor, maar een doelpunt in de slotfase van Gareth McAuley betekende de gelijkmaker. West Ham staat op de tiende plaats terwijl West Bromwich de verassende nummer acht is.