Fenerbahçe lijdt in slotfase puntenverlies tegen Buraspor

11 februari 2017, 19:17

Het Fenerbahçe van Dick Advocaat heeft aan de ontmoeting tegen Buraspor slechts een punt overgehouden. De bezoekers verdedigden lange tijd een 0-1 voorsprong, maar dankzij een strafschop in de slotfase kwam de thuisclub toch nog langszij.

Fenerbahçe begon zonder de geschorste Robin van Persie aan het duel met Buraspor en kreeg na 22 minuten een strafschop toegewezen. Tomas Sivok kreeg een voorzet van Jeremain Lens tegen zijn hand en Moussa Sow zorgde vanaf de stip voor de openingstreffer. Kort voor rust leek het voor Fenerbahçe alleen maar makkelijker te gaan woren toen Boban Jovic zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

De ploeg van Advocaat had het in de tweede helft lastiger tegen tien man en slaagde er niet in om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk moest Fenerbahçe zelfs de gelijkmaker incasseren. Met nog twee minuten officiële speeltijd te gaan kreeg ook Buraspor een strafschop. Pablo Batalla faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

Fenerbahçe is na twintig wedstrijden de nummer vier in de Turkse Süper Lig. De achterstand op nummer drie Galatasray bedraagt drie punten terwijl de ploeg van Wesley Sneijder ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Buraspor bezet de zevende plaats.