Real Madrid weer koploper na overwinning op Osasuna

11 februari 2017, 22:39

Real Madrid is erin geslaagd om de koppositie weer over te nemen van FC Barcelona, dat eerder op zaterdag won van Alavés. Op bezoek bij Osasuna werd er dankzij doelpunten van Cristiano Ronaldo, Isco en Lucas Vazquez met 1-3 gewonnen. De Madrilenen hebben nu één punt meer dan de nummer twee.

Er leek weinig aan de hand voor Real Madrid toen Ronaldo na 24 minuten spelen de openingstreffer maakte. Na een goede pass van Karim Benzema kon de Portugees het strafschopgebied binnendribbelen en de 0-1 binnenschieten. Het betekende zijn veertiende competitietreffer van het seizoen. Zes minuten later kwam Osasuna dankzij een doelpunt van Sergio Leon weer op gelijke hoogte.

Na rust stelde Real orde op zaken toen Isco zijn ploeg uit de rebound weer op voorsprong zette. Het bleef echter lang spannend want de bevrijdende 1-3 viel pas in de slotfase. In de blessuretijd was het Vazquez die de zege definitief over de streep trok voor de bezoekers.