Verdediger Malone onder de lat: "Het meest verstandige"

12 februari 2017, 11:38

Na lang blessureleed speelde Dion Malone zaterdag zijn eerste wedstrijd sinds tien maanden voor ADO Den Haag. Een warm gevoel houdt de verdediger daar niet aan over: op bezoek bij Go Ahead Eagles ging ADO met 3-1 onderuit, waardoor het nu de hekkensluiter in de Eredivisie is.

"Je verwacht niet dat je op zo'n manier het veld afstapt", vertelt Malone tegen Omroep West. "Zij stonden één punt onder ons. Die ploeg wil je dan wel onder je houden, maar dat is niet gelukt. Op bepaalde momenten word je gewoon weggespeeld."

Malone eindigde de wedstrijd in Deventer als keeper, omdat Ernestas Setkus tien minuten voor tijd rood kreeg en coach Alfons Groenendijk op dat moment al drie keer had gewisseld. "Het was mijn eerste wedstrijd. Ik had nog nooit echt gekeept, maar het was nu het verstandigst om te doen. Ik kom van een lange blessure en het was een zware wedstrijd", legt Malone uit.

Voor Groenendijk was het zijn eerste duel als trainer van ADO, nadat hij afgelopen woensdag werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Zeljko Petrovic. "Er is afgelopen week veel gebeurd. Het geloof is er zeker, maar na de komst van Groenendijk volgde deze wedstrijd snel. We hebben nu een volle week om aan een plan te werken", besluit Malone.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen