Geweldige omhaal en gekke slotfase bezorgen Atlético zege

12 februari 2017, 22:43

Op wonderbaarlijke wijze heeft Atlético Madrid zondag drie punten gepakt tegen Celta de Vigo. De Madrilenen leken ondanks een geweldig doelpunt van Fernando Torres op puntenverlies af te stevenen. De slotfase wees anders uit: 3-2.

De bezoekers namen na vijf minuten brutaal de leiding. Een kopbal van Gustavo Daniel Cabral verdween in het doel. Torres wist al snel de aandacht op zich te vestigen met zijn gelijkmaker. De Spanjaard controleerde de bal op zijn borst en zonder te kijken wist hij de bal met een omhaal over de keeper in de verre hoek te krijgen.

John Guidetti liet zich na een half uur voor het eerst zien door een grote kans te verspelen. Torres dacht daarna zijn team bij de hand te nemen met een penalty. Ware het niet dat hij de bal snoeihard op de lat schoot. De rebound was niet besteed aan Yannick Carrasco. In de tweede helft viel er vooral in de slotfase veel te beleven.

Tien minuten voor het einde zette Guidetti de gasten op voorsprong. Atlético liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Carrasco profiteerde drie minuten voor het einde door een afvallende bal geweldig binnen te knallen. Atlético wist zelfs de zege te pakken door in de reguliere speeltijd via Antoine Griezmann op 3-2 te komen.

Atlético Madrid staat door de overwinning op een vierde plek in de Spaanse competitie. De achterstand op nummer drie Sevilla is vier punten. Celta de Vigo begeeft zich in de middenmoot met een tiende notering en dertig punten.