Mokotjo vindt de tijd rijp: "Ik wil spelen met de big boys"

13 februari 2017 – Kamohelo Mokotjo hoopte eigenlijk in de winterse transferperiode al de stap naar een buitenlandse competitie te mogen wagen, maar bleef met zijn tot 2018 lopende contract bij FC Twente spelen. In gesprek met De Telegraaf geeft de Zuid-Afrikaanse middenvelder nu weer aan dat de tijd voor hem rijp is om een kijkje over de grens te nemen.

Mokotjo vindt de tijd rijp: "Ik wil spelen met de big boys"

De 25-jarige Mokotjo wist enkele jaren geleden bij Feyenoord niet door te breken, maar slaagde er bij PEC Zwolle en Twente wel in om zichzelf te manifesteren in de Eredivisie. Maar hoe goed zijn prestaties in Enschede momenteel ook zijn, Europees voetbal zit er vanwege een straf voor de Tukkers niet in. Daarom hoopt Mokotjo komende zomer elders te kunnen kijken. "Het is voor mij belangrijk dat ik mezelf blijf uitdagen."

"Ik wil spelen met de big boys", zegt Mokotjo in bovengenoemde ochtendkrant. "In een grote competitie. Het is tijd. Ik ben 25 jaar, ik ben er klaar voor. Uiteraard dankzij de ervaring die ik in de Eredivisie heb opgedaan", aldus de Zuid-Afrikaan. "De tijd dat ik Europees voetbal ga spelen komt wel. Er speelt nog niets, maar het belangrijkste is dat ik mij goed voel bij een club, het type voetbal, het hele project. Ik voel dat ik klaar ben voor alle competities."

Eredivisie

gerelateerd