Duel met Lyon komt waarschijnlijk te vroeg voor Vlaar

13 februari 2017, 16:38

Het gaat de goede kant op met de kuitblessure van Ron Vlaar, maar trainer John van den Brom vreest dat het een lastig verhaal gaat worden om de verdediger fit te krijgen voor het Europa League-duel met Olympique Lyon. Hij trainde namelijk nog geen enkele keer volledig mee met de groep.

Maandag deed Vlaar, die al enkele maanden buitenspel staat, een gedeelte van de training mee, maar hij haakte voortijdig af. "Zoals afgeproken", geeft Van den Brom aan tegenover De Gelderlander. "Maar of hij de wedstrijd daadwerkelijk haalt is de vraag. Ik durf het niet te zeggen. Hij moet eerst volledig meetrainen met de groep. Zo lang dat niet het geval is, is het ook geen optie voor donderdag."

Van den Brom stelt dat het een flinke tegenvaller is voor AZ dat Vlaar waarschijnlijk ontbreekt. "Het gaat om alle duels die we spelen. Als figuur in de groep ook. Hij is heel belangrijk voor ons", aldus de trainer, die aangeeft dat de rest van de selectie fit is. Wie de vervanger is van de geschorste Mattias Johansson kon hij nog niet zeggen, maar aanwinst Jonas Svensson is één van de kandidaten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen