Gerbrands houdt vertrouwen: "Koop niets voor statistieken"

13 februari 2017, 17:15

Toon Gerbrands acht PSV nog lang niet kansloos voor het landskampioenschap. De directeur van de Eindhovenaren hoort overal dat het op basis van statistieken zeer waarschijnlijk is dat Feyenoord de titel zal pakken, maar zelf gelooft hij niet in de voorspellingen.

PSV bezet momenteel de derde plek in de Eredivisie met acht punten achterstand op Feyenoord en drie op Ajax. Volgens Gerbrands kan dat zo weer anders zijn. "Als ik nu op internetsites kijk zie ik overal verschijnen dat Feyenoord nu al kampioen is. Dan wordt er twintig jaar terug gekeken, hoeveel punten een ploeg haalt en ze kijken ook hoe vaak het mis gaat. Maar het leuke van statistieken is: dat is niet hoe het werkt in de sport. Er zit vaak ook wel een jaar bij waar het niet zo is", zegt hij tegenover PSV TV.

"Het zal maar net zo'n jaar zijn", vervolgt Gerbrands, die het afgelopen seizoen als voorbeeld neemt. "De statistieken van de laatste speelronde waren toen allemaal in het voordeel van Ajax. PSV was kansloos, maar dan zie je dat het in de sport soms toch anders loopt. Je koopt bij topsport niet zoveel voor statistieken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen