Tuchel wil niet spreken van crisis bij Borussia Dortmund

13 februari 2017, 19:57

Thomas Tuchel vindt niet dat er sprake is van een crisis bij Borussia Dortmund. Afgelopen weekend werd er met 2-1 verloren bij Darmstadt 98 waardoor de trainer de achterstand op koploper Bayern München verder op ziet lopen. Dinsdag wacht in de achtste finale van de Champions League Benfica.

Na de nederlaag tegen Darmstadt was het commentaar in de media niet mild voor Tuchel en volgens Bild is het lang niet zeker dat het contract van de trainer, dat medio 2018 afloopt, verlengd zal gaan worden. Tuchel zelf blijft rustig onder alle commotie. "In het oog van de storm is het vaak het rustigst. In de vorige wedstrijden was ons spel juist er goed. We moeten nu weer vertrouwen krijgen en zorgen dat Benfica dinsdag het sterkst mogelijke Dortmund treft", zegt hij tijdens de persconferentie.

"We hebben de nederlaag tegen Darmstadt nu verwerkt", vervolgt Tuchel. "Natuurlijk was het heel slecht, maar het hoort ook bij de sport. We moeten gewoon zorgen dat deze mindere fase niet te lang duurt. Het team krijgt alle steun dat nodig is om de obstakels te overwinnen." Dortmund kan tijdens het duel met Benfica niet over Mario Götze beschikken. Hij heeft nog te veel last van spierklachten om voluit te kunnen trainen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen