Hoedt en De Vrij genieten als centrale duo van Lazio

14 februari 2017, 09:16

Het centrale verdedigingsduo van Lazio Roma bestaat al drie wedstrijden lang uit twee Nederlanders: Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. Maandagavond lieten de twee stoppers weer een solide indruk achter tegen AC Milan (1-1). De twee landgenoten genieten van de samenwerking met elkaar, omdat ze elkaar naar eigen zeggen uitstekend aanvullen.

Hoedt sprak zich na de 1-1 tegen Milan tegenover Lazio Style Channel uit over de samenwerking met De Vrij. "Stefan is een zeer sterke verdediger, maar ik ben zelf ook veel gegroeid. Ik ben een andere speler geworden. Samen vormen we een uitstekend koppel. Mijn technische kwaliteiten zijn een pluspunt, al blijft het verdedigende werk natuurlijk het belangrijkste. Gelukkig gaat dat al steeds beter bij mij. Stefan is hier zeer goed in en helpt mij flink. We werken en trainen heel hard samen", aldus Hoedt.

Hoedt heeft genoten van de wedstrijd tegen Milan, waar De Vrij zich eerder al over uitliet. "Het was een geweldige wedstrijd van onze kant. We hadden echter het tweede doelpunt moeten maken. Nu scoorden zij één van hun twee kansen en werd het gelijk", aldus Hoedt, die met Lazio op de zesde plek staat, maar slechts één puntje minder heeft dan Internazionale en Atalanta Bergamo. "Er zijn nog veertien speelronden te gaan, er is nog niet besloten. Als we Europees voetbal willen behalen, dan moeten we zaterdag bij Empoli winnen."

De Vrij kwam dit seizoen tot zeventien optredens namens Lazio in de Serie A, terwijl Hoedt tot tien keer toe in actie kwam voor de Biancocelesti. Beide Nederlandse verdedigers maakten één doelpunt. De Vrij is bezig aan zijn derde seizoen in Stadio Olimpico, Hoedt zit er nu ruim anderhalf jaar.

[photo,104630,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen