Robben waarschuwt: "Niveau Arsenal is weer gestegen"

14 februari 2017, 13:27

Het lot heeft weer bepaald dat Bayern München en Arsenal het weer tegen elkaar opnemen in de achtste finale van de Champions League. In de voorgaande jaren wist Bayern deze tegenstander al drie keer uit het miljardentoernooi te knikkeren en Arjen Robben hoopt dat dit wederom zal lukken. Hij schat wel in dat het lastiger zal worden dan in de vorige ontmoetingen.

Arsenal wist sinds 2010 al niet meer de laatste acht te bereiken en dat komt dus voor een groot deel door Bayern. Dat wil echter niet zeggen dat de Londenaren voor de loting de favoriete tegenstander van Robben waren. "Ik had liever tegen Leicester gespeeld", lacht Robben in gesprek met The Telegraph. "Ik denk dat Arsenal weer vooruitgegaan is ten opzichte van vorig jaar en. Dit kan weleens onze moeilijkste ontmoeting met ze worden. Hun niveau is weer gestegen, waardoor ze het iedereen lastig kunnen maken in de Champions League. We hebben vertrouwen, maar het wordt fifty-fifty", denkt Robben.

Wat een verschil ten opzichte van eerdere jaren is, is dat Bayern eerst thuis speelt. "Ik zie daar geen probleem in", stelt Robben. "Ik maak me daar niet druk om. Het gaat allemaal om het eerste resultaat. Als we daarin geen doelpunten incasseren, dan ga ik met een goed gevoel naar Londen toe", aldus de Nederlander, die denkt dat veel ploegen in staat zijn om de eindwinst te pakken. "Van de zestien ploegen kunnen dat er wel zeven of acht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen