Getergde Enrique was niet verrast door strijdplan PSG

15 februari 2017, 07:47

Wie dinsdagavond tijdens de tweede helft van de Champions League-strijd tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona inschakelde, zal even in zijn ogen gewreven hebben toen hij naar de stand keek. De ploeg uit Parijs gaf de Catalaanse grootmacht een oorwassing: het werd 4-0 in het Stade Parc des Princes. Barça-coach Luis Enrique wist na afloop even niet waar hij het moest zoeken.

Enrique werd geïnterviewd door het Catalaanse TV3 en kreeg kritische vragen over de mentaliteit van zijn spelers. "Het is toch veel te makkelijk om alleen maar naar de werklust te kijken, vind je niet?", vroeg de getergde trainer aan een journalist. "Jij hebt de wedstrijd duidelijk niet echt goed bekeken", voegde Enrique toe, die ook kritiek over de tactiek pareerde. "We gingen van een 4-3-3-systeem naar een 4-2-3-1-formatie. We probeerden de wedstrijd door tactische wijzigingen te laten kantelen, door hun spelers af te blokken zodat Lionel Messi meer vrijheid zou krijgen."

Enrique vindt dat hij wel wat meer credits verdient. "We hadden handstanden kunnen doen en dan was het nog hetzelfde liedje geweest", bromt de trainer van Barcelona. "Ik maak me er verder geen zorgen over. Ik accepteer dat ik de verantwoordelijke ben. Maar dat geldt ook voor de overwinningen die wij boeken. Dan mag het journaille het dan ook wel persoonlijk maken..."

Nog even terug naar de tactiek: Luis Enrique vindt dus niet dat Barça afgebluft is, zoals Sergio Busquets wel min of meer aangaf. "We zijn niet echt verrast. We hebben vooraf al over hun manier van druk zetten gesproken. Toch konden we het niet behappen, omdat we veel duels verloren. PSG deed wat wij verwachtten, maar ze waren op hun best. Ik houd overigens nog steeds hoop, al moeten we natuurlijk wel vijf keer scoren in de return."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen