Emery rekent zich nog niet rijk na 'geweldige avond'

15 februari 2017, 07:59

Unai Emery wist dinsdagavond voor een sensatie te zorgen met Paris Saint-Germain, door FC Barcelona in het eerste deel van het tweeluik in de achtste finale van de Champions League met 4-0 te overklassen. Dankzij twee doelpunten van Angel Di Maria en treffers van Julian Draxler en Edinson Cavani werd het grote Barça weggevaagd. Emery geniet van de prestatie, maar blijft met beide benen op de grond staan.

"Het geeft ontzettend veel motivatie om tegen Barcelona te spelen, omdat dat zeer moeilijk is", zegt Emery na afloop van de wereldprestatie. "Deze wedstrijd zorgt voor een lekkere smaak in de mond, maar je moet altijd voorzichtig zijn: er zijn nog negentig minuten te spelen", stelt de trainer van PSG. "Daarom blijf ik voorzichtig voor de return. We moeten dit eerst nog doorzetten."

Toch kan ook Emery er niet omheen: het was fantastisch hoe PSG voor de dag kwam tegen Barcelona. "We hebben ze gedomineerd en hebben een complete wedstrijd gespeeld. We moesten zeer geconcentreerd blijven, omdat hun aanvalsspel zeer gevarieerd is", aldus Emery, die in 24 wedstrijden tegen Barcelona nu pas twee keer gewonnen heeft. "Het was een geweldige wedstrijd, zowel op individuel als collectief vlak", besluit de voormalig keuzeheer van Sevilla en Valencia.

De return tussen PSG en Barça wordt op 8 maart in Camp Nou afgewerkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen