Huntelaar: "Mijn tijd bij Schalke is nog niet verstreken"

15 februari 2017, 10:01

Er is een vervelende periode voorbij voor Klaas-Jan Huntelaar. De spits van Schalke 04 stond lange tijd buitenspel wegens een hardnekkige knieblessure, maar is inmiddels weer helemaal hersteld. De 33-jarige Achterhoeker is naar eigen zeggen helemaal klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan en verzekert dat men in Gelsenkirchen nog veel plezier aan hem gaat beleven.

Huntelaar is weer fit, maar moet nog wachten op zijn kans. De spits gelooft erin dat hij weer een basisplaats kan veroveren. "Ik wil iedereen laten zien dat ik de beste spits ben en hoop dat ik hier de kans voor krijg", aldus Huntelaar, die drie maanden uit de roulatie lag wegens zijn knieproblemen. "Ik ben nu weer helemaal fit en zal binnenkort ook weer honderd procent wedstrijdfit zijn."

"Mijn tijd bij Schalke is nog niet verstreken", vervolgt Huntelaar in gesprek met Sport Bild. Dat hij niet in de tactische ideeën van coach Markus Weinzierl zou passen, vindt hij onzin. "We spelen sinds het najaar met een andere tactiek, omdat we toen vijf keer op rij hadden verloren. We spelen nu op dezelfde manier als toen we in 2015 in de Champions League met 4-3 van Real Madrid wonnen", zegt de Nederlander, die Roberto Di Matteo toen als coach had. "Toen heb ik toevallig twee keer gescoord. Waarom zou deze speelwijze dus niet bij mij passen?", knipoogt Huntelaar.

De goaltjesdief maakte 81 doelpunten voor Schalke in 167 Bundesliga-wedstrijden en hoeft daarmee alleen Klaus Fischer voor zich te dulden op de all-time topscorerslijst van Die Königsblauen. Het contract van Huntelaar in Gelsenkirchen loopt af, maar wordt automatisch met een jaar verlengd als hij in de helft van de competitieduels in actie komt. "Maar dat is op dit moment niet belangrijk. Ik wil me volledig focussen op het voetbal", besluit Huntelaar, die vaak in één adem genoemd wordt met zijn oude club Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen