Update: Bladella voelt niets voor terugdraaien royeringen

15 februari 2017, 21:30

Opvallend nieuws bij een Brabantse amateurclub. Bij de vereniging VV Bladella zijn vier jeugdspelers weggestuurd, omdat ze te weinig lootjes verkochten voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij die de club traditioneel organiseert.

Een voetballertje verkocht tien lootjes in plaats van de 25 lootjes die hij van de club had moeten verkopen en is daarom geroyeerd. Bladella verzocht het jongetje vriendelijk doch dringend om de resterende vijftien euro over te maken, maar dit weigerde zijn moeder. Het gevolg: een brief op de deurmat, waarin gezegd werd dat het spelertje zijn gezicht niet meer hoeft te laten zien op de club. Drie jeugdspelers kregen te maken met dezelfde maatregel, zo meldt Omroep Brabant.

"De meeste ouders betalen gewoon om geen gezeur te hebben. Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro. Nu komt het op mij over alsof hij een zwaar misdrijf heeft gepleegd", reageert de moeder, wiens zoontje er kapot van is. "Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven."

Pim Lavrijsen, bestuurslid Jeugdzaken van Bladella, reageert bij bovengenoemd medium op de situatie. "We hebben regels en daarop maken we geen uitzondering. Dat zou ook niet eerlijk zijn richting andere leden en ouders", aldus Lavrijsen, die aangeeft dat de regels op de ledenvergadering zijn vastgesteld. Overigens denkt hij niet dat de spelertjes nooit meer mogen terugkeren bij Bladella. "Dat kan ik me niet voorstellen, In de komende bestuursvergadering zullen we het hier zeker over hebben."

Update 17:22: KNVB vraagt VV Bladella om royeren jeugdspelers terug te draaien

De KNVB heeft gereageerd op het bericht dat de Noord-Brabantse voetbalclub VV Bladella vier jeugdspelers heeft geroyeerd nadat ze te weinig loten hadden verkocht. Uit het korte stament op Twitter blijkt duidelijk dat de voetbalbond niet gediend is van de methode van de amateurvereniging. "Onbegrijpelijk besluit VV Bladella: voetbalplezier kinderen is het allerbelangrijkste. Hebben dringend verzocht maatregel terug te draaien."

Update 21:29 VV Bladella voelt niets voor terugdraaien royeringen

Ondanks aandringen van de KNVB voelt VV Bladella uit Bladel er weinig voor om het royeren van vier jeugdspelers ongedaan te maken. Het bestuur gaat maandag nog wel vergaderen over de maatregel. Ook laat secretaris Jac van der Aa aan Omroep Brabant weten dat er wat mistverstanden lijken over het begrip royeren. "Het is niet zo dat de spelers nooit meer welkom zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen