AS Monaco wil grootaandeelhouder worden van Cercle Brugge

15 februari 2017, 21:45

AS Monaco wil Cercle Brugge overnemen. De koploper van de Ligue 1 heeft een bod gedaan om grootaandeelhouder te worden van de Belgische tweedeklasser. De club heeft tot het eind van deze maand om op het bod te reageren.

"We hebben een bod gedaan om een meerderheid in de club te verwerven", schrijven de Monegasken in een persbericht. "De Algemene Vergadering van Cercle zal dit bod nu bestuderen en zal voor het einde van de maand een beslissing nemen. Met de overname hoopt Monaco te kunnen profiteren van de 'Belgische school' om zo talenten op te leiden en te laten rijpen bij Cercle."

Cercle geeft aan al langer opzoek te zijn naar een samenwerking. "Met AS Monaco biedt zich nu een partner aan voor een geslaagd huwelijk. Monaco verkeerde nog niet zo lang geleden in dezelfde situatie als Cercle. Door zware investeringen kwamen ze weg van de laatste plaats in 2e klasse en dwongen ze promotie en CL-voetbal af."

Filips Dhondt is waarschijnlijk de initiator achter het bod. In de jaren negen was hij vier jaar algemeen directeur bij Cercle Brugge. Momenteel vervult hij diezelfde functie in Monaco.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen