Anastasiou: "Ons voetbal en rendement worden beter"

16 februari 2017, 12:38

De 23ste speelronde in de Eredivisie begint vrijdag met een degradatiekraker. In Kerkrade krijgt Roda JC bezoek van Go Ahead Eagles. De Limburgers staan met zeventien punten voorlaatste in de stand, de tegenstander uit Deventer bezet met twee punten meer plaats vijftien. Roda JC leek afgelopen weekend te gaan winnen bij Heracles Almelo, maar gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen.

Het gelijkspel bij Heracles voelde voor Roda-coach Yannis Anastasiou als een nederlaag. "Dat neemt niet weg dat ik ook veel positieve dingen heb gezien", zegt de Griek op de clubwebsite. "Tot de aansluitingstreffer waren we het beter voetballende team. We verdedigden sterk, scoorden tweemaal maar verzuimden via de grote kans van Dani Schahin de wedstrijd te beslissen. Vervolgens gaven we de twee tegendoelpunten te gemakkelijk weg. Dat was een grote teleurstelling, ook omdat aan beide treffers een overtreding vooraf ging. Qua scheidsrechterlijke beslissingen zit het ons dit seizoen echter helaas niet mee."

Anastasiou ziet wel progressie bij Roda JC. "De voorlopige conclusie is dat ons spel, sinds de komst van alle nieuwelingen, is verbeterd. De concurrentie zorgt ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en het maximale presteert. Dat neemt niet weg dat de nieuwelingen ook aanpassingsproblemen kennen. Zo speelde Gyliano van Velzen afgelopen week prima, maar brak het verschil met de Jupiler League hem aan het eind van de wedstrijd op."

"Maar we zitten in een goede fase, het voetbal verbetert en ons rendement wordt hoger", constateert Anastasiou. "Dat geeft vertrouwen en biedt perspectief voor de toekomst. Nu is het zaak om die progressie door te zetten. Hopelijk kunnen we vrijdag daarin een volgende stap zetten door onszelf met een overwinning te belonen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen