Infantino niet bezorgd over Russische hooligans

16 februari 2017, 13:17

Russische hooligans zullen zich over anderhalf jaar tijdens het WK in hun land flink uitleven, zo zegt althans één van de betrokkenen in een documentaire die BBC Two vanavond (22.00 uur) uitzendt. FIFA-voorzitter Gianni Infantino is echter niet in paniek.

"Ik maak me geen enkele zorgen over de Russische fans", sprak Infantino donderdag in een korte reactie tegenover de BBC. Russische hooligans zorgden afgelopen zomer voor chaos tijdens het EK in Frankrijk. In Marseille gingen ze bijvoorbeeld op de vuist met Engelse supporters.

WK 2026 in meerdere landen

Infantino kijkt ondertussen al vooruit naar het WK van 2026, als er voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi 48 landen deelnemen. De Zwitser staat open voor het idee om de titelstrijd in meerdere landen te laten plaatsvinden. "Het past helemaal bij ons beleid om twee, drie of vier landen met elk drie, vier of vijf stadions bij elkaar te brengen die samen dit project kunnen doen", aldus Infantino. "Het zou voor het reisgemak ideaal zijn als deze landen bij elkaar in de buurt liggen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen