Pogba-broers tegenover elkaar: "Ma hoopt op gelijkspel"

16 februari 2017, 14:01

Dat Sparta Rotterdam-speler Mathias Pogba (26) de broer is van niemand minder dan Paul Pogba (23) zal inmiddels bij iedereen bekend zijn. Maar de duurste voetballer ooit - hij verruilde Juventus afgelopen zomer voor 105 miljoen euro voor Manchester United - heeft nog een voetballende broer: Florentin Pogba (26). Hij verdient zijn brood bij Saint-Etienne. Vanavond (donderdag) staan Florentin en Paul tegenover elkaar in de heenronde van de tweede ronde van de Europa League.

"Het wordt niet gemakkelijk voor onze moeder, maar tegelijkertijd is het ook een fantastisch moment voor haar", zegt Florentin Pogba, die net als Mathias Pogba uitkomt onder de vlag van Guinee waar Paul Pogba de Franse voetbalnationaliteit heeft. "Voor haar is het beste resultaat misschien een gelijkspel, maar wij gaan voor een zo goed mogelijk resultaat voor onszelf. Wie er ook wint, op een bepaalde manier zal ze blij zijn."

Florentin en Paul Pogba speelden nooit eerder tegen elkaar. "Het wordt een magisch moment en ik hoop dat we er beide zoveel mogelijk van kunnen genieten", reageert eerstgenoemde. "We houden allebei van sport en met tafeltennis heb ik hem regelmatig verslagen, maar dat zijn de enige potjes die we tegen elkaar hebben gespeeld die ik me kan herinneren. In een officiële wedstrijd hebben we nooit eerder tegen elkaar gespeeld en ook niet met elkaar. Waarschijnlijk heeft dat te maken met ons leeftijdsverschil."

José Mourinho, de manager van Manchester United, leeft mee met moeder Pogba. "Het is voor haar niet moeilijk maar onmogelijk om een keuze te maken", stelt de Portugees. "Van Paul heb ik gehoord dat hun moeder een gelijkspel wil, maar volgende week is de ene zoon blij en de ander teleurgesteld. Paul staat te popelen, dat geldt vast en zeker ook voor Florentin. Dat is goed."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen