VV Bladella ontvangt tientallen bedreigingen: "Grote impact"

16 februari 2017, 15:31

Bij VV Bladella zijn inmiddels zo'n tientallen berichten binnengekomen waarin wordt gedreigd met geweld en vernielingen, zo bevestigt de club tegenover Het Eindhovens Dagblad. Dit alles nadat woensdag naar buiten kwam dat de club vier jeugdspelers heeft geroyeerd, omdat ze te weinig club loten hadden verkocht.

"Het begon gisteren vanaf het moment dat het eerste bericht in het nieuws kwam", zegt secretaris Jac van der Aa. "Sindsdien heb ik constant aan de telefoon gezeten met alle media. En tussendoor kwamen dan ook die bedreigingen. Iemand uit Arnhem die wel even naar Bladel zou rijden om ons met de vuist de les te leren. Het heeft een grote impact. De kinderen van de jeugdvoorzitter durven niet meer buiten te spelen. Hij is zelf maar thuis gebleven om ze gerust te stellen."

Ondanks de dreigementen en de ophef rondom het royeren van de jeugdspelers, blijft VV Bladella achter haar beslissing staan. "We hebben zes of zeven weken met de ouders gezocht naar een oplossing. Niet alleen financieel. We hebben aangeboden dat ze in plaats van die 25 euro ook als vrijwilliger klusjes konden doen. Eigenlijk niet gebruikelijk maar we wilden in dit geval een uitzondering maken. Het punt is dat we niet zomaar voorbij kunnen gaan aan de afspraken die gemaakt zijn in de ledenvergadering."

Ook reageert Van der Aa nog even op het gegeven dat de KNVB woensdag de actie van VV Bladella via Twitter afkeurde. Dit terwijl er geen contact is geweest tussen de bond en de Noord-Brabantse club. "Ik vind het een beetje vreemd dat ze wel een stevig standpunt hebben ingenomen zonder onze kant van het verhaal te horen. Ik denk dat de reactie dan heel wat genuanceerder is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen