PSV ontvangt laatste miljoenen van gronddeal met gemeente

16 februari 2017, 20:33

PSV ontvangt binnenkort de laatste miljoenen van de gronddeal die in 2011 werd afgesloten met de gemeente Eindhoven, dat meldt het ANP donderdagavond. Het gaat om een bedrag van vier miljoen euro. De deal werd destijds gesloten om de club te redden. 

De gemeente kocht in 2011 de grond onder het Philips Stadion voor een bedrag van vijftig miljoen euro. Er was echter lange tijd onzekerheid over de uitkomst van het onderzoek van de Europese Commissie naar illegale staatssteun en dus werd er vijf miljoen euro achtergehouden. Afgelopen jaar werd geconcludeerd dat daar geen sprake van was. PSV ontving toen al één miljoen euro.

De overige vier miljoen euro wil de gemeente overmaken indien PSV een bijdrage van 150.000 euro levert voor de juridische kosten die zijn gemaakt voor een rechtszaak tegen de Europese Commissie. De club heeft laten weten daartoe bereid te zijn. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Wethouder Staf Depla heeft de gemeenteraad laten weten dat PSV inmiddels een goed financieel beleid voert en dat de kans klein is dat de club de komende jaren de pacht niet kan betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen