Van den Brom realistisch: "Dan weet je dat het hopeloos is"

16 februari 2017, 22:22

John van den Brom zag AZ in eigen huis met 1-4 onderuit gaan tegen Olympique Lyon. De trainer bleef na afloop realistisch en stelde dat het Europese avontuur van de Alkmaarders zeer waarschijnlijk voorbij is. Wel baalde hij van de gemiste kansen van zijn ploeg.

"We hebben zeker de kansen gehad om meer dan één goal te maken", reageerde Van den Brom na afloop in gesprek met de NOS. "Maar we hebben zelf de doelpunten zo makkelijk weggegeven en dan zie je duidelijk het verschil in het benutten van kansen. Een harde conclusie. Het gaat ook om het gevoel wat je meeneemt uit een wedstrijd als deze en daarin hebben wij onszelf veel te kort gedaan door niet onze eigen kansen te benutten."

Van den Brom had meer verwacht van AZ, maar stelde ook dat Lyon gewoon een klasse beter is. "Je wordt afgedroogd met 1-4, je ziet dat ze zich zelfs inhouden. Qua veldspel konden we aardig mee en het feit dat je heel veel kansen creëert zegt ook wat. Maar daar koop je niks voor", aldus de trainer, die niet verwacht dat AZ het in Frankrijk nog recht kan zetten. "We worden afgetroefd op verdedigende kwaliteiten tegenover hele goede spitsen dus dan weet je dat het hopeloos is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen