Nederlandse kampioen in 2018 naar voorronde CL

17 februari 2017, 09:37

Door de nederlaag van AZ en het gelijkspel van Ajax in de Europa League donderdagavond moet de Nederlandse kampioen van 2018 officieel uitkomen in de voorronde van de Champions Leauge. Zelfs als Ajax en AZ allebei de eindstrijd in de EL halen kan Nederland de top tien van de UEFA coefficiëntenlijst niet meer halen.

Voorheen kregen de landen die de top twaalf vormden op de coefficiëntenlijst minstens één rechtstreeks ticket voor de Champions League. Vanaf seizoen 2018/2019 geldt dit nog slechts voor de top tien. Door nieuwe regelgeving zijn clubs uit de grotere competities al verzekerd van deelname waardoor andere landen plaatsingsbewijzen moeten inleveren. 

Nederland staat momenteel dertiende op de UEFA-ranking met drie punten achterstand op de nummer twaalf Zwitserland. Er is nog één mogelijkheid op rechtstreekse plaatsing voor de nummer elf op die lijst. Wanneer de Champions League-winnaar eveneens geplaatst is via de reguliere competitie gaat er een ticket naar de kampioen van de nummer elf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen