Ajax presenteert Neres, maar heeft geduld met de aanwinst

17 februari 2017, 08:10

David Neres arriveert vandaag (vrijdag) bij Ajax, dat hem deze winter voor 12 miljoen euro (kan oplopen tot maar liefst 15 miljoen euro) weghaalde bij São Paulo. De Braziliaanse buitenspeler wordt vanmiddag, daags na de 0-0 remise tegen Legia Warschau in de Europa League, gepresenteerd in Amsterdam.

"David is fit en gretig", laat Revien Kanhai, de Nederlandse begeleider van Neres van Forza Sports Group, optekenen in De Telegraaf. "Hij heeft op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder twintig bijna alles gespeeld", aldus Kanhai. Neres was de afgelopen weken nog met Brazilië onder 20 actief op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, maar greep in het toernooi naast plaatsing voor het jeugd-WK in Zuid-Korea.

Het is nog de vraag wanneer Neres zijn debuut kan vieren bij Ajax. "Dat ligt eraan hoe snel hij acclimatiseert. Ajax heeft al aangegeven geduld met hem te hebben en hem voorzichtig te brengen. En dat is heel verstandig", stelt zijn Nederlandse begeleider. Er zal eerst nog een werkvergunning geregeld moeten worden voor Neres. Dat duurt vaak ongeveer vijf dagen. Mogelijk kan de Braziliaanse aanwinst dus speelgerechtigd zijn voor de return tegen Legia Warschau van donderdagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen