Het WK voetbal keert mogelijk terug naar Amerika

17 februari 2017, 09:38

Het Wereldkampioenschap voetbal keert mogelijk terug naar Amerika. De CONCACAF, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, overweegt een kandidatuur voor de organisatie van het WK 2026, dat zoals bekend met 48 landen gespeeld wordt.

Dat heeft Victor Montagliani, de voorzitter van de CONCACAF, tegenover Reuters bevestigd. Het bid lijkt vooral voor de Verenigde Staten, Mexico en Canada te worden ingediend. Er wordt benadrukt dat de eventuele muur die VS-president Donald Trump wil bouwen geen belemmering zal vormen voor de organisatie van het mondiale eindtoernooi. Overigens wordt niet uitgesloten dat er ook wedstrijden in Centraal-Amerika of de Caraïben worden afgewerkt.

Montagliani denkt dat de CONCACAF zeer geschikt is voor de organisatie van het WK 2026. "Zeker omdat er 48 landen meedoen en er dus een betere infrastructuur nodig is. Niet zozeer op het gebied van faciliteiten, maar meer vanwege de geografische handigheid. De grote landen liggen hier aardig dicht bij elkaar. We gaan met de bond om tafel zitten en kijken hoe we het concreet kunnen maken", aldus de voorzitter van de continentale bond.

FIFA baas Gianni Infantino heeft al aangegeven dat de wereldvoetbalbond openstaat voor een gedeeld gastheerschap voor het WK 2026. Het gastheerschap van het mondiale kampioenschap kan zomaar verdeeld worden over vier landen. De CONCACAF wordt wereldwijd als de grote favoriet gezien voor de organisatie van het WK 2026.

De VS hebben het WK in 1994 georganiseerd, terwijl Mexico de gastheer was in 1970 en 1986. Canada organiseerde het eindtoernooi nog niet, maar ontfermde zich in 2015 al wel over het WK voor vrouwen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen