Wenger wil door als trainer: "Weet niet of dat bij Arsenal is"

17 februari 2017, 11:22

Hij lag zwaar onder vuur, Arsene Wenger. De Franse oefenmeester van Arsenal, de langstzittende trainer van de Premier League, ging woensdagavond roemloos ten onder in de Champions League tegen Bayern München: 5-1. De terugwedstrijd in Londen lijkt slechts een formaliteit: de kans dat de Gunners nog verder komen in het miljoenenbal, is zo goed als nihil. Tijdens een persconferentie, vrijdagochtend, moest Wenger op de blaren zitten.

"Arsenal is belangrijk, ik niet", klonk Wenger duidelijk. De 67-jarige liet blijken niet onder de indruk te zijn van de recente speculaties over zijn functioneren bij de club en een mogelijk vertrek aldaar: "Ik zit hier al meer dan twintig jaar, ik ben gewend dat er over je gepraat wordt als het minder gaat." De Franse trainer wil niet denken aan zijn pensioen, al laat hij duidelijk doorschemeren dat zijn toekomst mogelijk niet in Londen ligt.

"Wat er ook gebeurt, ik zal volgend jaar langs de lijn staan - of dat nu hier is, of ergens anders", zei hij. "Ik weet het niet: ik beslis binnenkort, in maart of in april." Over de oorwassing in München was Wenger kort van stof: "We waren naïef. Tijdens de rust stonden we er goed voor, daarna hebben we alles weggegeven. Buiten de grote teleurstelling die in de kleedkamer heerste heeft er verder overigens niets plaatsgevonden", drukte de coach geruchten over een gigantische woordenwisseling na de wedstrijd de kop in.

"We kunnen niets meer veranderen aan de uitkomst van de wedstrijd tegen Bayern, het enige wat we kunnen doen is onze stinkende best doen in de volgende partij. En zelfs als ik vertrek, dan zal Arsenal nog steeds wedstrijden verliezen. Het is niet dat Arsenal vijfvoudig regerend Champions League-houder was voordat ik hier kwam. Alles wat ik wil zeggen is dat ik om deze club geef, en graag wil dat het in veilige handen is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen