Vitesse wil tegen Ajax rug rechten na zure nederlaag

17 februari 2017, 14:46

Als een weerlicht kwam Vitesse uit de jaarwisseling: er werden liefst tien punten in de eerste vier competitieduels van 2017 gehaald, bovendien werd er in de KNVB Beker afgerekend met Eredivisie-koploper Feyenoord. Afgelopen weekend liep de equipe van Henk Fraser echter tegen een vervelende nederlaag aan: in het eigen Gelredome werd er met 0-2 verloren van Willem II.

"We hadden ons boven een paar concurrenten kunnen nestelen en dat dat niet gebeurd is, is jammer", blikte Fraser via de officiële clubsite nog even terug op de wedstrijd afgelopen zaterdag. "Maar, net als dat het geen hosanna was na onze goede resultaten in de laatste weken, is er na de nederlaag van vorige week geen sprake van paniek hoor. Dit zijn van die wedstrijden waarin het kan gebeuren. Zondag is het weer gewoon 0-0 en beginnen we opnieuw."

Zondag wacht er met Ajax een sterke tegenstander: de Amsterdammers, die op vijf punten van Feyenoord tweede staan op de ranglijst, zullen moeten winnen om aanspraak te kunnen blijven maken op de landstitel. Vitesse moet een aantal vaste krachten missen: Maikel van der Werff, Kelvin Leerdam en Arnold Kruiswijk zullen niet van de partij zijn. "Het wordt zwaar, en het is belangrijk dat we onze momenten weten te pakken."

Vitesse staat na 22 competitierondes zevende, gelijk in punten met nummer zes sc Heerenveen. AZ en FC Utrecht, respectievelijk vierde en vijde, staan binnen twee punten van de ploeg uit Arnhem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen