Voorzitter PEC wil hybride kunstgrasvelden aanleggen

17 februari 2017, 15:01

Dat PEC Zwolle na dit seizoen afscheid gaat nemen van het huidige kunstgrasveld was al een tijdje duidelijk, maar wat de precieze toekomstvisie omtrent de grasmat is tot dusver nog niet. Daar brengt voorzitter Adriaan Visser verandering in dankzij zijn column op de officiële clubsite: de beleidsbepaler geeft aan 'in onderhandeling' te zijn over de aanleg van een zogenoemd hybride kunstgrasveld, wat deels uit kunst- en natuurgras bestaat.

"Door een combinatie van beiden ontstaat een stabiel en stevig veld", schrijft Visser. "Een hybride-veld bestaat ongeveer voor dertig procent uit kunstgras, het overige gedeelte is natuurgras. Over vijf jaar willen we als club werken met vijf velden", legt hij de toekomstvisie uit, "en hierover wordt met Greenfields, Ten Cate en de gemeente Zwolle gesproken. We willen twee hybride-velden: eentje in het stadion, en eentje daarnaast."

Tevens wordt het veld opgehoogd met een halve meter. "Dit om de zichtlijnen vanaf de tribunes verder te optimaliseren. De spelers komen zodoende nog wat dichter bij de fans te spelen." Het oude kunstgrasveld, waarop de thuiswedstrijden nu nog worden afgewerkt, wordt doorgegeven aan amateurclub Be Quick'28, dat haar thuishaven op hetzelfde terrein als de Eredivisionist heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen