FC Groningen en Sparta zijn toe aan overwinning

17 februari 2017, 17:23

Na een gelijkspel tegen Excelsior en een nederlaag bij Feyenoord treft FC Groningen ook dit weekend een Rotterdamse tegenstander. De voormalig bekerhouder gaat zondag op Het Kasteel op bezoek bij Sparta. Coach Ernest Faber vindt het tijd worden voor een overwinning. De laatste driepunter voor de noorderlingen dateert van 14 januari, toen Heracles met 1-4 werd verslagen.

"Het wordt de derde Rotterdamse tegenstander in drie weken en het is tijd voor een overwinning", zegt Faber op de officiële website van FC Groningen. De opstelling voor het duel met Sparta geeft hij nog niet prijs. "Morgen hebben we nog een afsluitende training en kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. We hebben deze week prima gewerkt en woensdag en vandaag (vrijdag, red.) met verschillende opties getraind. De verschillen in de ploeg zijn klein, dat is een compliment naar de groep. We hebben diverse mogelijkheden."

"Verdedigend hebben we het prima voor elkaar. Het gaat er ook om wat we aan de bal doen. Daar is nog veel winst te behalen. Secuur zijn op het balbezit en elkaar versterken. De creativiteit die we zeker in het elftal hebben, moeten we benutten om er doorheen te voetballen en te scoren. Uiteindelijk zal je doelpunten moeten maken om wedstrijden te winnen", besluit Faber, die alleen niet kan beschikken over aanvaller Tom van Weert.

Pastoor: "Stabiel gedrag vertonen"

Tegenstander Sparta wacht zelfs al sinds begin november vorig jaar op een zege in de Eredivisie. De promovendus haalde uit de laatste negen wedstrijden slechts twee punten. Op de vraag of hij het vertrouwen bij zijn ploeg minder ziet worden, antwoordt trainer Alex Pastoor bij RTV Rijnmond: "Zulke dingen gaan niet in je knie, maar in het hoofd zitten. We kunnen van de jongens alleen vragen wat we hebben afgesproken en als ze dat doen, dan moet je het ook niet ingewikkeld maken. Het is niet nodig om het vertrouwen in de kast te leggen. We moeten stabiel gedrag vertonen. Daar hameren we op als staf en moeten we zelf het voorbeeld in zijn."

Pastoor verwacht dat Sparta het spel moet maken tegen FC Groningen. "Ze zijn van systeem veranderd en spelen nu 4-4-2 en voetballen meer vanuit de reactie. Het is een lastige ploeg om te verslaan. Ik verwacht niet dat zij de muziek hier komen maken, dat moeten we zelf doen", besluit Pastoor. De oefenmeester kan weer beschikken over Loris Brogno, al begint de clubtopscorer wel op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen