Bosz treft oude werkgever: "Dit is toch wel bijzonder"

17 februari 2017, 18:13

Ajax-coach Peter Bosz leeft met een speciaal gevoel toe naar komend weekend. De oefenmeester gaat zondag met zijn club op bezoek bij Vitesse, waar hij in het verleden als speler en trainer actief was.

"Dit is toch wel bijzonder", aldus Bosz bij Ajax TV. "Als speler heb ik vier jaar bij Vitesse gespeeld en als trainer heb ik er 2,5 jaar gewerkt. Alles bij elkaar is het daar als speler begonnen en als trainer heb ik er een mooie tijd gehad." Als coach van de Arnhemse club speelde Bosz graag tegen Ajax. "We zagen Ajax als één van de grote clubs in Nederland en speelden er graag tegen, omdat we dan zelf ook aan voetballen toe zouden komen."

Van de laatste vijf duels met Vitesse won Ajax er twee, maar verloor het er ook twee. Ook zondag zal zijn team het niet gemakkelijk krijgen, verwacht Bosz. "Vitesse is één van de betere ploegen in de Eredivisie. Ik vind dat ze een goed team hebben", reageert hij. "Ze hebben wisselvallig gepresteerd. Er was een fase waarin het ondermaats was, maar ze waren ook in een fase heel goed. Daarnaast hebben ze Feyenoord verslagen in de beker. Het is een goede ploeg, die zeker in thuisduels goed voetbal wil spelen. Wij gaan ons eigen spel spelen, dat doen we overal, en dan kijken we wel wie er het beste is."

Vorige week verloor Vitesse wel thuis van Willem II. Bosz kan weinig met de suggestie dat de Arnhemmers daarom op revanche azen. "Ongetwijfeld wilden ze tegen Willem II ook niet verliezen. Die nederlaag geeft wel een beetje hun wisselvalligheid aan", besluit Bosz, die aanwinst David Neres hoogstwaarschijnlijk nog niet opneemt in zijn selectie voor het tripje naar Arnhem. Joël Veltman, die al een aantal dagen ziek is, is mogelijk wel weer inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen