Onverdiende zege Roda JC in onvervalste degradatiekraker

17 februari 2017, 21:54

Roda JC heeft, enigszins fortuinlijk, drie hele belangrijke punten gepakt. In eigen huis was Go Ahead Eagles in het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar dankzij een doelpunt van Christiaan Kum keren de gasten met lege handen terug naar Deventer en stijgen de Zuid-Limburgers drie plaatsen: 1-0.

Op basis van de eerste drie kwartier verdiende de wedstrijd absoluut geen winnaar. Waar beide trainers voorafgaand nog stellig verkondigden vol voor de drie punten te willen gaan was daar vervolgens op het veld enorm weinig van te merken. Xandro Schenk kreeg namens de Eagles in een vervelend eerste bedrijf de grootste kans van de wedstrijd, maar Roda-doelman Benjamin van Leer kon de bal met een puike reflex over de lat tikken. Het spelbeeld was verder steeds hetzelfde. Go Ahead zakte in, gokte op de counter, en zag Roda JC aanvallend ploeteren. Het gevolg: een logische 0-0 ruststand.

Go Ahead had daarop nog twintig minuten om iets aan die achterstand te doen en ging door waar het de tweede helft mee was begonnen: aanvallen. Voor gevaar kon de uitploeg niet meer zorgen, de mogelijkheid van Hendriks bleek achteraf de grootste te zijn geweest. De counters van Roda JC werden alleen maar gevaarlijker, omdat Go Ahead meer spelers voor de bal hield, maar ook de thuisploeg kon het Eagles-doelman Zwarthoed niet meer lastig maken. Om dat laatste zal niemand bij Roda JC echter malen.

[photo,104715,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen