Overmars over Neres: "Blijft een gok, je hebt geen garanties"

18 februari 2017, 09:53

Vrijdag zette David Neres, topaankoop van Ajax, voet op Nederlandse bodem. De negentienjarige aanvaller die voor twaalf miljoen euro werd overgenomen van São Paulo, moet in Amsterdam een sensatie worden op de vleugels. Marc Overmars is blij met de komst van de aanvaller, maar beseft dat hij het eerst nog maar moet waarmaken.

"Het is een publieksspeler, iemand die een actie heeft en een man kan passeren", legt de Ajax-directeur uit aan de NOS. "Dat is tegenwoordig in het voetbal zeldzaam en die spelers die het kunnen zitten vaak al bij andere clubs. We hopen dat hij het waar kan gaan maken."

De jonge Braziliaan maakt dus de overstap van São Paulo naar Ajax. "São Paulo is een beetje het Ajax van Brazilië", weet Overmars. "Net als bij ons het geval is, is het niet eenvoudig om daar een groot talent weg te halen. De prijzen van voetbalspelers rijzen tegenwoordig de pan uit. Het betreft hier een groot Braziliaans talent, dan weet je dat het over bedragen hoger dan tien miljoen gaat."

"Het blijft een gok, want je hebt nooit garanties", beseft de beleidsbepaler. "Of je nu een grote naam of een minder bekende speler haalt. Maar we zijn ervan overtuigd dat hij eigenschappen heeft die hier goed passen. Daarbij hebben we geduld. We geven 'm de tijd om zich aan te passen en leggen hem geen druk op. Al zou hij zomaar de komende maanden al van toegevoegde waarde kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen