Enorme stunt: vijfdeklasser knikkert Burnley uit FA Cup

18 februari 2017 – Er heeft zaterdagmiddag een enorme stunt plaatsgevonden in vijfde ronde van de FA Cup. Lincoln City FC, actief op het vijfde niveau in Engeland, is er namelijk in geslaagd om Premier League-middenmoter Burnley uit de beker te knikkeren. Op Turf Moor wonnen de stuntende bezoekers dankzij een rake kopgoal in de 89ste minuut. Daardoor gaat Lincoln City naar de kwartfinale van de FA Cup. Een waanzinnige prestatie.

Enorme stunt: vijfdeklasser knikkert Burnley uit FA Cup

Om de prestatie van Lincoln in perspectief te zetten, is een statistiek bijzonder interessant. Het is namelijk voor het eerst sinds het seizoen 1913/1914 dat een non-league-club er in slaagt om de kwartfinales van de FA Cup te bereiken. Het opvallende is dat de zege van de koploper van de National League niet eens onverdiend was. De bezoekers speelden met lef, waren sterk in de duels en kregen de beste kansen. Uiteindelijk werd Sean Raggett de held van Lincoln, omdat hij in de 89ste minuut trefzeker was met een rake kopgoal. Die treffer bracht de meegereisde fans en de spelers van Lincoln in extase. En terecht.

Voor Burnley is de nederlaag uiteraard een enorme afgang. Bovendien is het opvallend dat de nummer twaalf van de Premier League thuis van Lincoln heeft verloren, aangezien Burnley op het eigen Turf Moor dit seizoen ijzersterk is. In de Premier League wisten dit voetbaljaar alleen Arsenal  en Manchester City in dat stadion te winnen. Aan dat rijtje is nu dus ook Lincoln City FC toegevoegd, een vijfdeklasse die binnenkort de kwartfinale van de FA Cup mag spelen. 

 

Eredivisie

gerelateerd