Lincoln City schrijft historie: "Het is een voetbalsprookje"

18 februari 2017, 16:58

Het is een memorabele voetbalmiddag geworden in de FA Cup. Vijfdeklasser Lincoln City FC slaagde er namelijk in om Premier League-middenmoter met 0-1 te kloppen, waardoor er voor het eerst sinds 1913/1914 weer een non-league-club in de kwartfinales van het bekertoernooi zit. Trainer Danny Cowley kan zijn geluk niet op.

"Het is een voetbalsprookje", beseft de oefenmeester van de stuntploeg in gesprek met BT Sport. "Om als non-league-team bij de laatste acht te zitten, is bijzonder. De spelers hebben het geweldig gedaan tegen een ploeg uit de Premier League. We hadden een strijdplan en geloofden daar met zijn allen heilig in."

Burnley-trainer Sean Dyche is uiteraard niet blij met de stunt van de vijfdeklasser. "Zij hebben alles gedaan wat ze moesten doen", reageert hij. "Ze speelden goed en hebben alles uit de kast gehaald. Mijn spelers haalden lang niet het niveau dat ze kunnen halen. Ik moet Lincoln feliciteren, aangezien ze optimaal geprofiteerd hebben van die ene kans die ze hebben gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen