Heracles na rode kaart Mattheij ruim voorbij Excelsior

18 februari 2017, 21:48

Excelsior wacht alweer tien wedstrijden op een overwinning. Ook op bezoek bij Heracles Almelo wilde het niet lukken voor de Kralingers, die een uur lang met een man minder moesten spelen: Jurgen Mattheij kreeg nog voor rust twee zwaarbestrafte gele kaarten. Het niet bepaald imponerende Heracles sloeg vlak voor rust toe via Brandley Kuwas en kwam vervolgens niet meer in de problemen. De Almeloërs kruipen door de ruime overwinning richting subtop, terwijl de degradatiezorgen voor Excelsior onverminderd hoog blijven.

Eerder dit seizoen won Excelsior nog met 3-1 van Heracles en ook in de beginfase hadden de Kralingers het beste van het spel. Terell Ondaan kreeg twee aardige mogelijkheden, maar wist zowel met de voet als met het hoofd niet tot scoren te komen. Mattheij werd in het strafschopgebied vastgehouden door Mike te Wierik, maar arbiter Mulder zag er geen penalty in.

Heracles Almelo speelde een niet al te overtuigende eerste helft en Excelsior kon ook met een man minder het lage tempo van de Almeloërs prima bijbenen. Vlak voor rust ging het dan toch nog mis voor de Kralingers. Een niet vol geraakte inzet van Van Ooijen belandde via Ryan Koolwijk en de lat voor de voeten van Kuwas: 1-0.

Hiermee was de gifbeker nog niet leeg voor Excelsior. Samuel Armenteros miste eerst nog een opgelegde kans, maar legde de bal even later panklaar op het hoofd van Peterson: 4-0. Mike van Duinen raakte nog de paal en Hahn moest nog afstandsschoten van Bruns, Van Ooijen en Brahim Darri verwerken. Na 90 minuten was de lijdensweg voor de Kralingers echter voorbij.