PSV blijft meedoen om titel na moeizame zege op NEC

18 februari 2017, 21:55

PSV blijft zicht houden op Feyenoord en Ajax in de race om de titel. Een zeer moeizame zege op NEC was voldoende voor de gewenste drie punten. Luuk de Jong sloot pas in blessuretijd een gelijkmaker van de Nijmegenaren uit: 3-1.

PSV was in het Philips Stadion grote delen van de wedstrijd geen schim van de ploeg die de laatste weken de zeges (vijf op een rij) zo makkelijk aaneenreeg. De eenvoud waarmee de Eindhovenaren scoorde in die duels was niet terug te zien in de thuiswedstrijd tegen NEC.

De Nijmegenaren waren ook niet naar Eindhoven afgereisd om PSV voetballend het vuur aan de schenen te leggen. Peter Hyballa had zijn team het veld in gestuurd met drie centrumverdedigers, twee vleugelverdedigers en vier middenvelders achter diepe spits Jordan Larsson. Vanuit die organisatie probeerden de Nijmegenaren zowel gegroepeerd te verdedigen als scherp te counteren.

De eerste twintig minuten viel er dan ook weinig te genieten voor de supporters in Eindhoven, behalve bij een spaarzaam moment dat Andrés Guardado een glimp van zijn klasse liet zien met een fraaie pass over de defensie. Dat was echter niet voldoende om een medespeler echt in kansrijke positie te brengen.

De opluchting in het Philips Stadion was dan ook groot toen PSV een buitenkans kreeg op de openingstreffer. Janio Bikel nam totaal onnodig Steven Bergwijn in de heupzwaai binnen de zestien en schonk PSV een unieke kans vanaf elf meter. Marco van Ginkel schoot de bal hard en gedecideerd langs Joris Delle: 1-0.

Die treffer gaf de thuisploeg hoop dat het toch een makkelijke avond ging worden. PSV kwam beter in het spel onder aanvoering van Jetro Willems die vanaf links telkens zijn middenvelders in stelling bracht het scherpe passes over de grond. Het moment dat Davy Pröpper, Bart Ramselaar of Van Ginkel zou profiteren van voorbereidend werk van Willems leek aanstaande tot NEC na een half uur spelen uit het niets op 1-1 kwam.

De gelijkmaker bracht PSV qua score terug bij af, maar ook qua veldspel. Van een echt overtuigend offensief om een nieuwe voorsprong af te dwingen was zowel vóór als kort na rust geen sprake. De 2-1 van Bart Ramselaar, uit een omschakelmoment, kwam dan ook als geroepen.

De middenvelder profiteerde in derde instantie van de ruimte die was ontstaan omdat er juist wat middenvelders van NEC mee naar voren waren. De vrijstaande Pröpper stelde Van Ginkel in staat om te scoren, zijn poging werd nog geblokt, maar Ramselaar kreeg twee herkansingen om de 2-1 aan te tekenen.

De brutaliteit en lichte overmoed die de bezoekers bij dat moment toonden kwam in het laatste half uur juist van pas. Het werd zelfs nog even benauwd voor PSV, maar Jeroen Zoet was attent bij een afstandsschot van Mohamed Rayhi. Bovendien werd een doelpunt van Dario Dumic terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Daarnaast lette Santagio Arias goed op om een flater van Nicolas Isimat-Mirin te herstellen.

De rechtsback bleek ook doorslaggevend in de slotminuut door de assist te verzorgen voor Luuk de Jong: 3-1. Na een lage voorzet vanaf rechts werd de bal door de spits net voldoende geraakt om via een verdediger en de hand van Joris Delle in de hoek te verdwijnen. De beslissende goal viel vlak nadat Oleksandr Zinchenko twee counterkansen om zeep had geholpen, Héctor Moreno de lat had geraakt met een stiftbal en de rebound van De Jong van de lijn was gehaald.

Qua kansenverhouding viel er uiteindelijk weinig af te dingen op de zege voor PSV dat Ajax weer heeft achterhaald qua punten. De Amsterdammers krijgen morgen de kans om weer afstand te nemen, net als Feyenoord dat nog vijf punten marge heeft naar PSV. Het resultaat van de Rotterdammers in Den Haag zal bepalen wat er volgende week op het spel staat bij de onderlinge topper. 

[photo,104746,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen