Utrecht wint thuis van Zwolle en klimt naar vierde plek

18 februari 2017, 22:51

FC Utrecht heeft vandaag in eigen huis op relatief eenvoudige wijze PEC Zwolle verslagen. Een eigen doelpunt van Bram van Polen op slag van rust zette de thuisploeg op voorsprong, waarna Gyrano Kerk na een uur voetballen score verdubbelde. Tien minuten voor tijd kon Barazite na een mooie aanval de score nog vergroten: 3-0. Hiermee leek het gebeurd, maar Brock-Madsen redde de eer voor de bezoekers en schoot vlak voor tijd nog knap de 3-1 binnen.

Bij FC Utrecht kreeg Gyrano Kerk van zijn trainer de voorkeur boven Richairo Zivkovic, die de laatste weken niet in al te beste vorm steekt. De spits, die goed presteert bij Jong FC Utrecht, presenteerde zich goed bij het vlaggenschip van zijn club en toonde zich in de openingsfase van de wedstrijd direct gretig. Zijn grootste kans kreeg hij al na twee minuten, toen hij door het midden werd aangespeeld en de bal in het zijnet joeg. Het bleek de opmaat naar een eerste helft waarin Utrecht de bovenliggende partij was, hoewel Zwolle na een kwartier enkele kansen kreeg doordat de thuisploeg achterin even aan het klungelen sloeg.

Kort na rust kreeg Kerk alsnog zijn treffer, toen Troupée na een uitstekende actie op rechts meegaf aan Sean Klaiber, die een voorzet op maat gaf. Kerk hoefde alleen zijn voet er maar tegenaan te zetten om de score te verdubbelen. Voor Zwolle, dat erg moeizaam in de wedstrijd zat, werd het vervolgens pompen of verzuipen. Het had echter moeite de weg naar de goal te vinden. Spits Nicolai Brock-Madsen, afgelopen nacht vader geworden, werd maar mondjesmaat gevonden en Queensy Menig had op de rechterflank de nodige moeite om gevaar te stichten.

Hiermee was Zwolle definitief verslagen, hoewel de ploeg nog wel een eretreffer wist te maken. Ouasim Bouy zag dat Brock-Madsen wat ruimte had in de zestien en legde de bal uitstekend bij de spits neer. Die schoot mooi binnen en bekroonde zo een voor hem mooi weekend. Voor Zwolle was het echter veel te weinig en dus moest de ploeg van Ron Jans met lege handen huiswaarts: 3-1.

[photo,104754,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen