Invaller Gabigol bezorgt Internazionale zege op Bologna

20 februari 2017, 07:54

Internazionale heeft op bezoek bij Bologna de kleinst mogelijke zege geboekt. Dankzij een doelpunt van de Braziliaan Gabriel Barbosa, kortweg Gabigol, werd het 0-1. Door de overwinning stijgt de ploeg van Stefano Pioli weer naar de vierde plaats in de Serie A.

Inter kreeg direct in de openingsfase al een goede kans via Rodrigo Palacio, maar de Argentijn zag zijn schot over het doel gaan. Na de veelbelovende start zakten de bezoekers in en veel mogelijkheden vielen er in de eerste helft niet te noteren. Ook na rust was het Inter dat het initiatief nam, maar de formatie van Pioli wist niet door de verdediging van Bologna heen te breken.

Een kwartier voor tijd bracht de trainer Gabigol in het veld. Dat bleek de sleutel tot succes want binnen vijf minuten zorgde de Braziliaan voor zijn eerste Serie A treffer in dienst van Inter en bezorgde zo zijn ploeg de overwinning. Na 25 wedstrijden staat Inter op de vierde plaats in de Serie A. De achterstand op de nummer drie Napoli is drie punten, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil met koploper Juventus is twaalf punten. Bologna is de nummer veertien.