Klaassen mist pingel, maar bezorgt Ajax wel drie punten

19 februari 2017, 16:20

Voor de zoveelste keer dit seizoen heeft Davy Klaassen een hoofdrol gespeeld bij Ajax. De kapitein van de Amsterdammers miste een penalty in de pittige uitwedstrijd tegen Vitesse, maar zorgde met een uitstekende goal wel voor een verdiende 0-1 zege in Arnhem. Door de winst in het Gelredome staat Ajax weer twee punten onder Feyenoord, dat het gat nog wel weer tot vijf punten kan vergroten.

Op een grauwe winterdag in Arnhem werd eens te meer duidelijk dat Klaassen dit seizoen goud waard is voor Ajax. Hij is niet alleen de grote leider en aanjager van de ploeg van coach Peter Bosz, maar koppelt zijn enorme drive ook aan een flinke portie rendement. Tegen Vitesse tekende Klaassen alweer voor zijn vijftiende doelpunt van het seizoen (in alle competities). De moderne 'box to box'-middenvelder opende voor de negende keer dit eredivisieseizoen al de score namens Ajax, waarvoor hij tegen Vitesse dus wel faalde vanaf elf meter.

Het was wel een verdiend doelpunt, omdat Ajax in de eerste helft een overwicht had in Arnhem. Vitesse was wel meermaals gevaarlijk via de bedrijvige Adnane Tighadouini, maar Andre Onana stond wederom prima te keepen. Vitesse was door de 0-1 ook even de kluts kwijt. Lasse Schöne schoot toen in een sterke Ajax-fase een vrije trap nipt voorlangs, terwijl Kasper Dolberg de bal vanuit kansrijke positie op de voeten van Room mikte. Namens Vitesse was Matt Miazga op slag van rus nog wel dicht bij een doelpunt.

Nathan leidde met een prachtige volley langs de verkeerde kant van de paal een roerige slotfase in. Daarin dacht Van Wolfswinkel even mee te verdedigen, maar na een slim en genomen vrije trap van Schöne hield de spits Ziyech vast: strafschop. Klaassen wist het buitenkansje ondanks zijn puike wedstrijd niet te verzilveren. Room keerde de matige inzet van de Oranje-international, die ondanks de misser wel de matchwinner is geworden in Arnhem.

Nu ligt de bal dus weer bij Feyenoord, dat tegen hekkensluiter ADO weer op vijf punten voorsprong hoopt te komen. PSV blijft ondanks de 3-1 zege op NEC in de achtervolgingsmodus staan.

[photo,104767,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen