Bosz over Klaassen: "Als je zo goed speelt, mag je missen"

19 februari 2017, 18:13

Davy Klaassen was na de 0-1 overwinning van Ajax op Vitesse de meest besproken man. De aanvoerder van de Amsterdammers maakte de enige treffer van de wedstrijd, maar verzuimde ook zijn team op 0-2 te zetten vanaf de strafschopstip. Peter Bosz neemt de middenvelder zijn misser niet kwalijk.

Voor Ajax was het zondag een zwaarbevochten overwinning. "De eerste helft vond ik ons echt goed spelen. We hielden de druk erop, waren veel in balbezit en kregen ook de kansen", begint Bosz tegenover de camera van FOX Sports. "In de slotfase werd het echt overleven en was het voetbal niet goed meer. Vitesse ging opportunistisch spelen en zo werden ze gevaarlijk."

Klaassen tekende voor de zoveelste keer dit seizoen voor de openingstreffer van Ajax. "Maar we weten al lang dat dat geen toeval meer is", zegt Bosz lachend. "Davy is met zijn doelpunten heel belangrijk voor ons, maar ook buiten dat om vond ik hem geweldig spelen. Hij nam het team echt op sleeptouw. En als je zo goed speelt mag je van mij die penalty missen. We missen te veel strafschoppen, maar aan de andere kant krijgen we er ook meer omdat we aanvallend voetbal spelen en veel in de zestien van de tegenstander komen."

Wie de eerstvolgende strafschop gaat nemen weet Bosz nog niet. Kasper Dolberg was tegen Vitesse de nummer twee op de lijst, maar de trainer stelt dat het eerst besproken gaat worden. "Maar het is wel logisch dat het nu iemand is die het dit seizoen nog niet heeft geprobeerd", laat hij vast weten. Volgend weekend staat het duel tussen PSV en Feyenoord op het programma en dat betekent dus puntenverlies voor één of zelfs beide ploegen. "Laten wij maar eerst zelf van Heracles winnen want anders hebben we er niks aan. Maar ik heb natuurlijk het liefst dat Feyenoord verliest. Dan hebben wij het weer in eigen hand", besluit de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen