Superstatistieken voor Klaassen: "Dan ben je goed bezig"

20 februari 2017, 07:46   Bijgewerkt: 20 februari 2017, 20:44

Het wordt steeds duidelijker dat Davy Klaassen de Eredivisie aan het ontgroeien is. De aanvoerder trekt de kar bij Ajax, is met zijn spirit een voorbeeld van zijn teamgenoten en staat na zijn winnende goal tegen Vitesse (0-1 winst) al op vijftien doelpunten in het huidige seizoen (alle competities) en op vijftig treffers in totaal voor Ajax. "Het zegt dat ik goed bezig ben."

Koning van de openingsgoal

In de uitwedstrijd tegen Vitesse vond na 25 minuten spelen een vertrouwd beeld plaats. Met zijn karakteristieke schreeuwende gezicht rende Klaassen weg na het maken van de 0-1. Hij zette zijn been tegen een lage voorzet van Amin Younes, die hij zelf met een schitterende wreeftrap de diepte in had gestuurd. Gek genoeg was het al de negende (!) openginstreffer die Klaassen dit seizoen voor Ajax maakte.

"In de zomer zie ik het wel"

Door de treffer in Arnhem staat Klaassen dit seizoen al op vijftien goals. Met het oog op komende zomer, waarin de 23-jarige middenvelder hoogstwaarschijnlijk een transfer naar het buitenland gaat maken, is dat natuurlijk zeer gunstig voor hem. "Maar ik ga echt niet het veld op met het doel om mijn carrière een boost te geven. Als ik na de wedstrijd blij ben, komt dat puur door de winst. Of Jantje, Pietje of ik zelf nou scoor, het maakt mij niet uit."

Los van zijn doelpuntenproductie gaat Klaassen ook altijd voorop in de strijd, zoals het een echte aanvoerder betaamt. "Maar daar ben ik niet de enige in. Dan zou je anderen tekortdoen. Dat ik het soms misschien wat meer uitstraal, past bij mijn manier van spelen", aldus Klaassen, die tegen Vitesse wel een penalty miste. Dat maakte hij dus ruimschoots goed met het winnende doelpunt, maar ook door een kopbal van Ricky van Wolfswinkel van de lijn te halen. "Als die bal twee centimeter naar links was, was hij erin gegaan", stelt Klaassen. "Die actie was eigenlijk net zo belangrijk als het doelpunt."

Door: Koen Jans

[photo,104777,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen