Van Hanegem waarschuwt weer: "Veldspel moet beter"

20 februari 2017, 10:36

De top-drie van Nederland is sinds de winterstop, die inmiddels al zes speelronden voorbij is, zonder enig puntenverlies. Een keurige prestatie van Feyenoord, Ajax en PSV, maar Willem van Hanegem bekijkt het vanuit een ander perspectief. De voormalig international van Oranje vindt dat de angst regeert bij de tegenstanders van de topclubs, die volgens hem zelf ook niet heel goed spelen. Er moet meer drive naar voren komen bij de ploegen, vindt Van Hanegem.

"Het is steeds hetzelfde: de top-drie wint week in week uit. Niemand laat punten liggen. De achterstand van de nummers vier en vijf is gigantisch. En had Feyenoord vorig jaar na de winterstop niet zo'n duikeling gemaakt, dan was het beeld toen ook al zo geweest. Gek toch? De andere ploegen stellen dus niet veel voor", concludeert de oud-middenvelder in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Je ziet dat het bij die teams vooral de bedoeling is om de bal niet te verliezen."

"Sinds een jaar of zes, zeven spelen veel teams in Nederland eerst en vooral vanuit de angst om te verliezen. Maar speel nu eens om te winnen. Je hoeft van mij echt niet blind naar voren te hollen, maar geef, om te beginnen, de eerste bal naar voren. En ga eerst eens acceptabel voetbal spelen" , verzoekt het Feyenoord-icoon, die ook niet lyrisch is over Ajax. "Nee, ik vind Ajax nu ook niet goed. Ze kunnen daar veel beter en gedurfder voetballen dan ze nu doen. Trainer Peter Bosz heeft daar ook de spelers voor. Spelers als Kenny Tete en Jairo Riedewald zitten veelal op de bank, maar als ik hun trainer was, zouden ze meer speeltijd krijgen. Zij zijn voor mij internationals met wie Oranje jaren vooruit zou kunnen."

De vandaag jarige Van Hanegem (73) zag Feyenoord moeizaam met 0-1 winnen bij ADO, maar vond het ook niet best wat de Rotterdammers lieten zien. "Zo'n beperkte ploeg als ADO Den Haag hoor je, als je echt kampioen wilt worden, met je hele ziel en zaligheid ondersteboven spelen. Maar dat gebeurde dus niet. Daarom blijf ik Feyenoord waarschuwen, zoals ik al vaker op deze plek heb gedaan: het veldspel moet echt beter. Anders mist Feyenoord ook dit jaar de landstitel en loopt het seizoen alsnog uit op een teleurstelling, voor mij en voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen